4. 11. 2022

I v zimních měsících je dobré myslet na údržbu betonové dlažby. Minusové teploty či sníh vytvářejí na pochozích plochách často doslova kluziště. Jak šetrně odstranit sníh a led z dlažby a jak dlažbu chránit?

Posypová sůl betonové dlažbě neublíží

Vůči posypovým solím a chemickým rozmrazovacím látkám je dlažba odolná díky technologii výroby betonu a výběru jednotlivých složek betonu. Proto se nemusíte bát posypovou sůl v zimě používat.

V případě, že se na dlažbě nachází větší vrstva sněhu či ledu, je možné sníh a led mechanicky odstranit. Povrch dlažby je velmi odolný a barva zasahuje hluboko do nášlapné vrstvy kamenů, proto se nestane, že byste dlažbu poškodili. 

Pozor - dlažba s ochranou CLEAN PROTECT PLUS, tedy s technologií ochrany proti zašpinění, je opatřena na povrchu speciální vrstvou, kterou můžete poškodit ocelovým hrablem či lopatou. Na odhazování sněhu z takové betonové dlažby je tedy vhodné používat umělohmotné lopaty či sníh smést. Tímto pravidlem byste se měli řídit i v případě, pokud jste vaši dlažbu po položení impregnovali.

Povrch dlažby a pokládka

Již při pokládce dlažby je nutné myslet na změny v podloží v důsledku nízkých teplot. Vlivem nekvalitního podloží se může dlažba nadzvednout či propadnout. O samotnou dlažbu strach mít nemusíte, veškerá betonová dlažba CS-BETON je mrazuvzdorná a své vlastnosti si udrží i v extrémně nízkých teplotách.

Další aktuality

Zpět na seznam aktualit