31. 12. 2015

Pohodové a poklidné svátky přeje CS-BETON

Vážení zákazníci, obchodní partneři,

rádi bychom Vám touto cestou poděkovali za Vaši přízeň v uplynulém roce a trochu se poohlédli a zamysleli nad tím, co nám rok 2015 přinesl a vzal.

Rok 2015 byl pro nás značně hektický. Změnili jsme dlouho zavedený systém výroby a zoptimalizovali využití stávajících pracovních sil. Vybudovali jsme pro naše zaměstnance novou budovu se sociálním zázemím. Navýšili jsme zásadním způsobem výrobní kapacity vibrolitého zboží a rozšířili své obchodní aktivity na území Polska, Slovenska a Rakouska. Stavební trh začal po letech vykazovat první náznaky růstu.

Tempo, jakým se mění trh a obchodní politika, je však rychlejší než si kdo z nás mohl před pár lety představit, a ačkoliv nemůžeme hodnotit rok 2015 jako obchodně neúspěšný, nelze si nevšimnout všudypřítomné obrovské nervozity a snad i strachu z toho, že žijeme v době, kdy nikdo neví, co bude zítra.

Rok 2015 se nesl v duchu krutých cenových soubojů mezi konkurenty. Stejně jako v jiných odvětvích bylo dominantním heslem na trhu stavebním slovo SLEVA. Hodnoty jako kvalita, serioznost a loajalita jako by v naší společnosti pomalu ztrácely smysl. Koupit výrobek jinak než pod cenou na slevových portálech je považováno za téměř pošetilé jednání. Z majitelů kamenných obchodů se postupně ale jistě stávají provozovatelé showroomů, do kterých si lidé přicházejí ověřit, zda si zboží z internetu koupí či nikoliv. Jako výrobci jsme samozřejmě na opačném konci spektra, kdy jsme stále více nuceni prodávat zboží za ceny, které nemají obdoby. Metr čtvereční dlažby je dnes levnější než domácí okurková limonáda na Náplavce.

S těžkým srdcem hledíme na to, jak nás mnozí z našich dlouholetých obchodních přátel postupně opouštějí, protože již nemají sílu pracovat 12 hodin denně s téměř nulovým ziskem.

Navzdory výše uvedenému zůstáváme pozitivní a pevně věříme, že brzy znovu přijde doba, kdy si lidé uvědomí, že všechno má svoji cenu, a že se přeci jen vyplatí kupovat zboží kvalitní s kvalitními poprodejními službami, že se vyplatí budovat dlouhodobé obchodní vztahy, které jsou založeny na vzájemné důveře a loajalitě, a že je nezbytně nutné investovat do získání a udržení opravdu kvalitních zaměstnanců a ty odpovídajícím způsobem ohodnotit. Těchto cílů nelze v rámci slevomatové politiky dosáhnout a vnímáme, že si to spousta lidí začíná konečně uvědomovat.

Je jisté, že se rok 2016 i roky následující ponesou v duchu dalšího překotného vývoje. Uspějí jen ti nejlepší, kteří jsou schopni stávajícímu tlaku odolat a udržet tempo. Nezbývá tedy jinak než si navzájem přát, že jak CS-BETON, tak i vy, naši milý obchodní přátelé a zákazníci, do této skupiny patříte.

Váš tým CS-BETON

Další aktuality

Zpět na seznam aktualit