16. 1. 2017

Ačkoliv počasí na stavení prozatím není ideální, už teď můžete začít přemýšlet o svých letošních stavebních plánech a dostatečně s předstihem se na stavbu připravit. Jak začít plánovat?

Není pochyb, že rekonstrukce objektu, případně stavba nového rodinného domu, nebo jen úprava zahrady a okolí domu, je velmi náročná věc a proto je nutné plánovat dostatečně dopředu. Jak se připravit a jak úspěšně zahájit stavební sezónu 2017?

Co si připravit před zahájením stavby?

Pokud plánujete stavbu či větší rekonstrukci, nezapomeňte si zažádat o příslušná povolení. Vzhledem k neustále se měnící legislativě je vhodné zjistit na svém úřadě co k jakému typu stavby budete potřebovat a zda ve vaší lokalitě neplatí nějaká omezení, jako výška budov, výška oplocení apod.

I pro malou rekonstrukci se hodí stavební projekt. Plánujete pro letošek terénní úpravy, stavbu plotu nebo novou příjezdovou cestu ke garáži? Vždy se hodí alespoň jednoduchý náčrt řešení, který vám pomůže se držet při samotné stavbě plánu. Není nutné pokaždé vyhledávat projektanta a ve vašich malých projektech si poradíte i sami. Je také vhodné se obrátit na dodavatele materiálu, který vám bude rád nápomocen při vašem plánování a jejich rady vyplývající z dlouholeté zkušenosti byste mohli ocenit. 

Nyní, dle našeho názoru jedna z nejdůležitějších částí, vás čeká výběr správného a kvalitního stavebního materiálu. Z naší nabídky betonových výrobků si vyberete ten správný materiál pro hrubou stavbu i pro ladění detailů, jakými jsou plánování zahrady či okolí domu. Pokud nevíte, kde začít, můžete využít naší inspiraci.

Poslední fází je již samotná stavba. Určitě platí pořekadlo zlaté české ručičky, pokud si však nebudete vědět se stavbou či plánováním rady, můžete využít pro vybrané produkty naší technické podpory, kde vám rádi poradíme a pomůžeme.

Další aktuality

Zpět na seznam aktualit