• Rady a tipy
  • Dlažba

V zimních měsících je také dobré myslet na údržbu betonové dlažby hlavně z bezpečnostních důvodů. Mínusové teploty či sníh vytvářejí na pochozích plochách často doslova kluziště. Jak šetrně odstranit sníh a led z dlažby a jak dlažbu chránit?


Posypová sůl betonové dlažbě neublíží

Při námrazách se nebojte použít běžně dostupnou posypovou sůl. Vůči posypovým solím a chemickým rozmrazovacím látkám je dlažba odolná díky technologii výroby betonu. Proto se nemusíte bát je použít.
V případě, že se na dlažbě nachází větší vrstva sněhu je možné sníh mechanicky odstranit. Pozor - dlažba s ochranou CLEAN PROTECT PLUS tedy s technologií ochrany proti zašpinění je opatřena na povrchu speciální vrstvou, kterou můžete poškodit ocelovými hrably či lopatami. Je vhodné na odhazování sněhu používat umělohmotné hrablo. Tím stejným pravidlem byste se měli řídit v případě, pokud jste vaši dlažbu po položení impregnovali. 

 

 

 Menší vrstvy sněhu dlažbě nevadí a díky pórovitosti povrchu dlažba neklouže. Speciální povrchová úprava ANTIKO RELIÉF navíc disponuje reliéfní zdrsněnou pochozí plochou dlažby, díky které se dlažba nestává kluzkým povrchem.


Již při pokládce dlažby je nutné myslet na změny v podloží v důsledku nízkých teplot. Nekvalitním nezhutněným podložím se může dlažba nadzvednout či propadnout. O samotnou dlažbu strach mít nemusíte, veškerá betonová i zámková dlažba CS-BETON je mrazuvzdorná a své vlastnosti si udrží i v extrémně nízkých teplotách.


V případě, že jsou betonové výrobky vystaveny vodě a vlhku společně se střídavým působením mrazu a rozmrazovaní (s rozmrazovacími prostředky nebo bez nich), musí být schopné odolávat těmto vlivům prostředí v požadovaném stupni. Všechny naše produkty vyrobené metodou vibrolitého betonu splňují požadavky pro nejvyšší třídu odolnosti XF4 a dokonce je několikrát převyšují (dle ČSN EN 206-1). Proto je možné bez obav naše výrobky použít i v místech, kde jsou na ně kladeny vysoké nároky v oblasti odolností na rozmrazovací látky - jako jsou vozovky a zpevněné plochy vystavené posypovým solím a ostatním rozm. látkám.
Výrobky nedegradují a neztrácí své vlastnosti ani funkčnost. Ověřování těchto charakteristických kvalitativních vlastností musí probíhat v pravidelných intervalech v nezávislých akreditovaných zkušebních laboratořích. Nad rámec této povinné frekvence testování, soustavně zkoušíme naše výrobky ve vlastní akreditované laboratoři, což nám umožňuje trvale udržovat výrobky v takových kvalitativních parametrech, které výrazně převyšují ty požadované. Také téměř všechny výrobky vibrolisované řady výrobní technologie splňují požadavky na odolnost proti chemickým rozmrazovacím látkám jako pro prostředí XF4.

 

Podobné články

Přijďte se inspirovat osobně
Najít showroom

Zůstaňme v kontaktu

Stiskem tlačítka „Odeslat“ souhlasím se zpracováním osobních údajů.